Valea Mare Pravăț – ARGEȘComuna Valea Mare Pravăţ este situată pe drumul comercial, care face leagătura între Brașov și Câmpulung – străveche reședință domnească. Teritoriul comunei se gasește în nordul județului Argeș și face parte din cele 94 de comune ale județul Argeș. Comuna Valea Mare Pravăț se află la distanța de 7 Km de centrul orașului Câmpulung Muscel și la 62 Km față de municipiul Pitești.

Comuna este orientată de la Sud-Vest spre Nord-Est astfel: la Sud-Vest cu oraşul Câmpulung, la Nord-Vest cu comuna Lereşti, la Nord-Est cu comuna Rucăr, la Est cu comuna Stoeneşti şi la Sud cu comuna Mioarele.

Sărbători și tradiții

„Focul lui Sumedru” marchează începutul de an pastoral, va fi aprins în noaptea de 25 spre 26 octombrie, în ajun de Sfântul Dumitru. In preajma unui imens rug, aprins de tineri într-un loc înalt al satului, se adună localnicii. În jurul focului se strigă în cor ”Hai la Focul lui Sumedru!”, iar despre cei care sar peste foc se spune că vor fi sănătoși tot anul. La final, femeile împart mere și covrigi.
Târg tradițional organizat cu ocazia unei sărbători religioase: Izvorul Tămăduirii (prima vineri după Sfintele Paști), la Namaesti.


OBIECTIVE:

* Casa memoriala – George Topîrceanu
* Mausoleul eroilor “Mateiaș”
* Biserica rupestră „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” – Nămaești
* Biserica „Sfântul Nicolae” – Nămăești
* Biserica „Sfântul Dumitru” – Valea Mare-Pravăț
* Biserica „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul loan Botezătorul” – Șelari
* Pensiunea “7 Cai”
* Conacul „Alimănişteanu” (1938)
* Păstrăvaria “Nămăești
* Pensiunea Nămăești