MOIECIU – BRAȘOV



Comuna Moieciu este situata in culoarul Rucar-Bran la poalele de nord-vest ale Muntilor Bucegi si cele de est ale Muntilor Piatra Craiului si reprezinta una din cele mai vechi cai de acces intre cele doua provincii romanesti: Ardealul si Tara Romaneasca, urmand Depresiunea Tarii Barsei cu Rucar - Dragoslavele.

Situata la aprox 30 de km de Brasov intru-n cadru natural deosebit de pitoresc comuna Moieciu a devenit in ultimii ani o importanta destinatie de vacanta pentru turisti din tara si strainatate.

Zona dispune de numeroase centre de creatie populara si in special de prelucrare artistica a lemnului.

Moeciu de Sus si Moieciu de Jos sunt doua sate de munte, situate intre doua masive muntoase, Piatra Craiului si Bucegi, la 200 km de Bucuresti si 30 km de Brasov (sud - vest), pe drumul dintre Brasov si Campulung (57 km), vechiul drum dintre Transilvania si Valahia. Altitudinea este intre 700 si 900 m. Climatul este specific ariei montan-temperate.

In ultimii ani turismul rural a cunoscut o puternica dezvoltare in zona Bran-Moeciu. Ca si celelalte sate din aceasta zona - Bran, Fundata, Sirnea, Simon- aceasta datorita frumusetii locului,aerului curat,liniste si nu in ultimul rand prezentei principalei atractii din Transilvania- CASTELUL BRAN.

Asezat intr-un ansamblu geografic de un pitoresc aparte cu o perspectiva peisagistica exceptionala, invecinandu-se cu zone cu o puternica incarcatura istorica, satul Moeciu de Jos este punctul de plecare ideal pentru micile excursii de vizitare a numeroaselor obiective turistice.

Comuna Moieciu este alcatuita din sase localitati componente: Moeciu de Jos ca resedinta de comuna, Cheia, Magura, Drumu Carului, Moeciu de Sus si Pestera ca localitati componente.Aceste localitati prezinta caracteristici economice, sociale de dotare si echipare diferite de alte asezari.