Primar Marian TOADER, LERESTI, ROMANIA

LERESTI, localitate de o rara frumusete care prin bogatia naturala si a peisajului mirific ”RIVALIZEAZA” in mod vizibil si placut cu multe zone naturale din Romania. Insa, doar poposind fizic, in LERESTI, poti sa cunosti si sa savurezi in tihna frumusetea si pitorescul acestei zone de vis.

Aflata la numai 5 km de Campulung Muscel si la o altitudine de 665 de m, LERESTI, iti confera, prin tot ceea ce detine ca si potential natural si turistic, o stare de pace launtrica, o stare de implinire sufleteasca, induse de maretia naturii si a peisajului.

De la intrarea in localitate, se poate constata, o stare de bine, in care locuitorii traiesc intr-o deplina armonie si simbioza cu mediul natural.

Ceea ce nu poate trece neobservat si deopotriva remarcat, este curatenia strazilor, caselor, cladirilor in general, asociata cu o liniste placuta, intretinuta si mangaiata de adierea unui vant blajin de munte, inmirasmat cu miros de cetina de conifere.

Am poposit in parcarea generoasa din fata Primariei si am intrat in sediul primariei, unde aveam stabilita o intrevedere cu Edilul localitatii, domnul Marian Toader. Fix la ora stabilita, am fost invitat in biroul domnului Primar, care m-a intampinat cu foarte multa caldura si amabilitate.

Din primele cuvinte ale domnului Primar, am constatat o profunda dragoste, grija si preocupare a acestuia fata de comuna si locuitorii ei.

Efervescenta cuvintelor sale de prezentare a LERESTI-ului, descrierea in ansamblu a tot ceea ce inseamna si exista in zona, iubirea, patosul si respectul fata de localitate si locuitori, au fost impresonante.

Efectiv am avut onoarea sa intanlesc si sa cunosc un OM, un Primar, de mare valoare umana, un adevarat si neobosit slujitor al unei obste, norocoasa si implinita cu un astfel de Primar exemplar.

De o modestie plina de bun simt, cu un vocabular si o exprimare deosebit de placuta si cuceritoare, manifestand o sincera si profunda dragoste si preocupare fata de istoria, traditiile si strabunii locului, domnul Primar Marian TOADER, realmente, mi-a intarit si mai mult convingerea ca in Romania, inca sunt oameni resepctabili, responsabili si devotati pe deplin, muncii si complexei activitati de Primar de localitate.

Iar Marian TOADER, face cinste acestei acestei BRESLE, deseori blamata si aratata cu degetul, in mod gratuit si nefondat.

Cunoscand-ul pe domnul Primar Marian TOADER, ascultand-ul si ulterior descoperind lucruri si realizari infaptuite in LERESTI, prin aportul, munca si daruirea sa neconditionata, mi-am spus ca, iata, in Romania inca se poate face munca de calitate, ca mai avem oameni de calitate, de nadejdie, de buna credinta, cu respect si pretuire fata de DUMNEZEU, strabuni, copii, batrani, oameni in general.

La LERESTI, inca o data , PARADIGMA, ”OMUL SFINTESTE LOCUL”, sa adeverit din plin, in profunzimea mesajului sau spiritual si fizic ! OM-ul, Primarul Marian TOADER, este un exemplu de necontestat, a tot ceea ce inseamna a fi gospodar, devotat oamenilor, progresist, inovator, pragmatic, implicat si asumat, un LIDER real si binevenit, un EXEMPLU de urmat pentru tanara generatie si nu numai.

Rar mi-a fost dat in viata sa intanlesc si sa cunosc un om atat de jovial, sociabil, atat de preocupat de binele si viitorul oamenilor si al localitatii.
Spirit voluntar, plin de bunavointa si caldura specifica si traditionala a ROMANULUI, GAZDA OSPITALIERA, domnul Marian TOADER, m-a onorat cu un tur al comunei, in care, in calitate de ghid si mai ales EDIL, mi-a prezentat la fata locului, cateva din frumusetiile si zonele ce trebuie vizitate macar o data in viata. Si astfel am ramas incantat de: splendoarea si maretia Barajului Rausor, cabana VOINA, situata la poalele masivului IEZER-PAPUSA, intr-o zona naturala de o rara frumusete, prezenta fascinanta in padurile virgine ale LERESTI-ului, a unei superbe si sanatoase populatii de ZIMBRI, acest impresionant animal ce se imbina cu istoria noastra nationala si care aici la LERESTI, benficiaza intr-un areal natural de libertate si protectie, de cele mai bune conditii pentru viata si reproducere, pentru refacerea populatiei acestor impunatoare si marete ierbivore.

Potentialul natural si turistic ofera multiple obiective si zone de drumetii si desfatare, timpul alocat unei vacante, necesita a fi de minimum cateva zile. Insa cele cateva ore in compania domnului Primar Marian TOADER, au fost pline de esenta, de cunoastere a unei zone si localitati din Romania, remarcabila si impresionanta.

Multumesc si pe aceasta cale acestui domn distins, OM inainte de toate, PRIMAR DESAVARSIT, GOSPODAR VERITABIL, care-si merita cu prisosinta functia de Primar si titulatura de ROMAN DE EXCELENTA !

JOS PALARIA !