Comuna JEGALIA , jud. Calarasi, Romania.Jegalia reprezinta una dintre comunele de referinta din Romania, avand o indelungata istorie si fiind o localitate foarte cunoscuta la nivelul tarii. Gospodari prin excelenta, locuitorii din Jegalia, au avut si au o relatie profunda, deosebit de stransa si plina de respect, cu pamantul roditor si plin de nutrienti, oferiti din abundenta de apa bratului Borcea, o binevenita si pretioasa ramificatie a fluviului Dunarea.

Agricultura intensiva a reprezentat din totdeauna, principala activitate a locuitorilor, care au stiut sa valorifice potentialul oferit de natura. Comuna este pozitionata la jumătatea drumului dintre Călărași și Fetești și este străbătută de șoseaua națională DN3B, care leagă cele două orașe. Satele Jegălia și Iezeru sunt despărțite de un iaz (de aici și numele unuia) peste care a fost ridicat un pod. Satul Gâldău este despărțit de Jegălia de o luncă, pe o distanță de circa 1 km. Spre sud de comuna Jegălia, la aproape un kilometru depărtare curge Borcea, unul dintre brațele Dunării (între Borcea și Dunărea Veche, celălalt braț, se află Balta Ialomiței). Între Jegălia și Iezeru se află un canal de irigații care este alimentat din Brațul Borcea, iar între partea sudică a comunei și Brațul Borcea sunt mlaștini și izlaz, iar în partea nordică sunt terenuri arabile, ce fac parte din celebrul Baragan, supra numit Granarul Romaniei. La vest se află comuna Unirea (pe timpuri denumita Șocariciu), iar la est se află comuna Borcea, distanța dintre localități fiind relativ mică în această zonă.

In prezent, comuna Jegalia are o suprafata de 10.831 de kmp, fiind una dintre cele mai mari comune din Romania. Din suprafata totala existenta, spatiul intravilan este de 317 kmp, restul de 10.514 kmp, fiind teren extravilan.

La o populatie de aproximativ 4.300 de locuitori, in Jegalia exista 2 scoli generale si 2 gradinite.

Din punct de vedere a potentialului economic, agricultura are un rol pregnant, dar in ultimii ani, turismul a capatat o remarcabila dezvoltare, gratie prezentei in peisajul local, al bratului Borcea, ce confera localitatii un cadru impresionant, cu o fauna si o flora deosebit de bogata in specii, unele regasind-use doar in aceasta frumoasa si incantatoare zona.

Locuitorii din Jegalia sunt oameni destoinici, disciplinati, deosebit de harnici si rigurosi atat in gospodariile lor, cat si in relatia cu spatiul public, unde exceleaza prin curatenie si respect fata de mediul inconjurator.

Iar in fruntea lor, un exemplu, un om de exceptie, in persoana Primarului localitatii, domnul Vasile Aurel.

Idealist, devotat locului si oamenilor, ambitios si tenace, domnul Primar Vasile Aurel, este fara indoiala genul “Omului ce Sfinteste Locul”, iar locul, Jegalia in sine, poarta o veritabila amprenta a implicarii si activiitatii acestui exponent de seama al breslei primarilor din Romania.

Aflat din anul 2012, la “Timona” comunei Jegalia, prin clarviziune si spirit inovator, domnul Primar Vasile Aurel a performat in tot ceea ce inseamna imbunatatirea conditiilor de viata din comuna.

Calitatile sale native de gospodar si echipa de munca din cadrul primariei, s-au constituit intr-un tot unitar, in care pretuirea localitatii si respectul fata de oameni, au fost si sunt la loc de cinste.

Unul dintre marile proiecte turistice si economice din Jegalia, este Complexul Pescaresc de educatie si recreere, ce va devenii un importat si atractiv obiectiv turistic in zona si in Romania.

Constructia complexului din satul Iezeru, a ajuns la peste 65 % si va asigura functionarea unui centru multifunctional, avand obiectivele unui complex pescaresc, pentru educatie si recreere.

Prin amplasarea sa, fiind suspendat deasupra luciului apei, cu sustinere pe piloni la inaltimea de 1,5 m, fata de fundul iazului, va oferii un cadru de relaxare deosebit de atragator.

Nivelul apei, in cea mai mare parte a anului, pe terenul studiat, este de 50 cm deasupra fundului.

Complexul va cuprinde 8 camere de cazare, o zona pentru servirea mesei si o zona de ponton ce va deservii circulatia, precum si o zona dedicata si amenajata pentru gratar.

Constructia va fi sustinuta integral, pe pilni de beton armat si va fi finisata cu lemn lamellar. Malul de vest al terenului studiat, pe unde se va face si accesul in complex, va fi sistematizat pe o latime de 5 m, stfel incat sa permita in zona, amenajarea unei parcari, a unui bazin vidanjabil si a unui put forat la mare adancime. Indicii urbanistici propusi pentru terenul studiat sunt:

- Suprafata totala teren studiat = 10.000 mp.
- Suprafata construita = 345 mp.
- Suprafata desfasurata = 470 mp.
Perioada propusa de executie si dare in folosinta este de aprox. 2 ani.
Capacitatea maxima de cazare va fi de 16 locuri.
Capacitatea maxima de servit masa va fi de 32 de locuri.
Primar VASILE AUREL: “Va fi un loc unde cetatenii vor putea sa se bucure de natura. Este vorba de o sala foarte mare, 4 apartamente pentru cazare, cu bucatarie si anexe. Un loc de prezentare si preparare a produselor piscicole, prevazut cu un gratar unde se vor putea delecta 36 de persoane. In parallel, incepem sa creem o zona de pescuit si un parc modern, ambele incluse in circuitul turistic si piscicol din Romania. Mai avem o firma si anume Marina Borcea, prevazuta cu restaurant si locuri pentru cazare”.

Comuna Jegalia, judetul Calarasi, Romania, se afla pe un drum al dezvoltarii si al adaugarii de plus valoare, cu o destinatie precisa: o viata mai buna pentru localnici, atragere de turisti si investitii, etc.

In acest sens, exista o multitudine de oportunitati oferite tuturor oamenilor de afaceri, ce vizeza implicarea si sustinerea unei afaceri de succes, in arealul comunei Jegalia, unde cu siguranta exista deschidere si facilitati oferite de catre autoritati, in frunte cu Primarul localitatii, domnul Vasile Aurel. Jegalia va invita sa-i descoperiti potentialul si oportunitatile, naturale, turistice, agricole si umane. Ospitalitatea si omenia locuitorilor este absolut remarcabila, specifica poporului roman !

Daca sunteti de acord cu aceasta prezentare, mai trebuie sa adaugam urmatoarele informatii, care depind exclusiv de optiunile dvs:
- Oportunitati afaceri in Jegalia
- Facilitati oferite catre potentiali investitori