Comuna Boldu, județul Buzău, Bărăgan Region ROMANIA

Comuna Boldu este o localitate situata în județul Buzău, Muntenia, România, pe vestitul drum de legenda Rm. Sărat – Brăila (DN 22), pășit în vremuri de odinioară de Odobescu și Alecsandri.

După cum spune primarul Marian Mărgărit: ,,Suntem înfrățiți cu grâul și crivățul”, aluzie la pământul roditor și vanturile (Crivățul) ce bat aici în mod constant. Pământul este deosebit de fertil, localitatea fiind în zona Bărăganuluiu, una dintre cele mai bogate câmpii din Europa.

Comuna Boldu este alcătuită dintr-un singur sat, Boldu, cu o populație de 2500 locuitori. Are arcul complet al utilităților: rețea de apa, rețea de canalizare, rețea de gaze naturale, străzi asfaltate.

Oamenii locului,într-o proporție de 99% de religie ortodoxă, sunt gospodari, harnici și ospitalieri.

Pământul este lucrat în asociații agricole, pe suprafețe mari, fiind accesate programe europene.

Comuna Boldu dispune de pășune întinsă pe o suprafață de 718 ha. Compania Ayllex,Coco-rico a construit aici 20 de hale de creștere a puilor,unde lucrează peste 50 persoane.

Pe strada principală funcționează 15 magazine comerciale, “Lipscanii de Boldu”.

Puncte de atracție: Balta naturală Boldu,un divers și bogat eco-sistem de specii de pasări și peste. Balta este populată în mod repetat cu crap, caras, novac, singer și alte specii.

Este o locație ideală pentru pescuitul amator și sportiv.

În imediata apropiere a localității se afla lacul Balta-Albă,cu nămol terapeutic, zonă de agrement și odihnă.

Oportunități investiții, afaceri: Agricultură, Utilități Legumicultură, Apă, Pomicultură, Gaze, Zootehnia, Canalizare, Avicola, Asfalt, Ecoturism, Agro-turism. Primarul comunei, profesorul Marian Mărgărit, este o persoană cu o vastă și profundă cultură și educație, gospodar desăvârșit, un mare iubitor de oameni și natură, fiind un exemplu de devotament și dăruire pentru binele și progresul comunei.

Echilibrat, cerebral, cu spirit voluntar de excepție, acționează pentru interesele și dezvoltarea localității, pentru creșterea gradului de confort și civilizație al locuitorilor comunei Boldu.Telefon:0724391251
primaria.boldu@gmail.com