Comuna Arieseni, Jud. Alba, Transilvania, Romania.,Comuna Arieșeni este o localitate situata în județul Alba, Transilvania, România si este alcatuita din satele Arieșeni (reședința), Avrămești, Bubești, Casa de Piatră, Cobleș, Dealu Bajului, Fața Cristesei, Fața Lăpușului, Galbena, Hodobana, Izlaz, Păntești, Pătrăhăițești, Poienița, Ravicești, Sturu, Ștei-Arieșeni și Vanvucești. Dispusa în Țara Moților, pe valea superioară a Arieșului Mare, în depresiunea Arieșeni, comuna Arieseni beneficiaza de un potential geo-natural de o rara frumusete, diversitate.
Prin asezarea sa intr-o zona peisajistica de o rara frumusete, prin cadrul natural mirific si relaxant, Arieseni este o reala si atractiva destinatie turistica pentru o vacanta de neuitat, investitii si arteneriate de succes.

Obiectivele turistice din zona sunt de o mare varietate, frumusete si originalitate, oferind cu o mare generozitate destinatii incantatoare.
• Rezervația naturală Cheile Gârdișoarei (15 ha).
• Rezervația naturală Peștera Ghețarul de la Vârtop (1 ha).
• Rezervația naturală Cascada Vârciorog (5 ha).
• Vârful Bihorul 1849 m - cel mai inalt varf din Munții Apuseni
• Vârful Curcubăta Mică
• Vârful Piatra Grăitoare
• Vârful Cornul Berbecului
• Izbucul Tăuzului
• Peștera Coiba Mare
• Peștera Coiba Mică
• Peștera Ghețarul Vârtop
• Cascada Buciniș
• Muzeul Pătrăhăițești, Alba
• Pârtie de schi - Vartop I, echipată cu teleschi și nocturna
• Pârtie de schi - Vartop II, echipată cu teleschi și nocturna
• Biserica "Înălțarea Domnului"
• Groapa Ruginoasa
• peste 200 de case de vacanță acreditate.Pe langa diversitatea turismului din Arieseni, zona detine un mare potential in resurse de masa lemnoasa, plante cu propietati curative miraculoase si un mare numar de bovine, a caror hrana naturala , determina lapte si produse lactate de o calitate indubitabila.

In comuna Arieseni, harnicia, respectul fata de valorile umane, istorie, traditii si mai ales ospitalitatea sunt in prim plan-ul unei existente incununate de o viata cu adevarat exemplara, vrednica de renumele comunei.
Comuna Arieseni, prin potentialul exceptional pe care-l detine (geografic, natural, turistic, logistic, uman, etc) reprezinta un important si major punct de atractie pe harta Romaniei, fiind deosebit de favorabil pentru investitii, parteneriate si dezvoltare economica sustenabila pentru prezent si viitor.
De retinut, apreciat si respectat este faptul ca incepand cu anul 2020, comuna Arieseni a beneficiat de o administratie locala competenta si responsabila din partea primarului localitatii si a echipei de lucru a Primariei.

Om de o calitate umana ireprosabila, domnul Primar Gheorghe PANTEA, reprezinta un exponent de seama a ceea ce inseamna a fi un gospodar veritabil, un om implicat trupeste si sufleteste in tot ceea ce inseamna binele obstei, progres, modernizare, educatie si o permanenta comunicare si colaborare cu oamenii.
Prin spiritul sau energic, deschis si o tenacitate exemplara, domnul Primar Gheorghe PANTEA si colegii sai din cadrul Primariei , au avut o contributie remarcabila la dezvoltarea si imbunatatirea, vietii pentru locuitorii din Arieseni.
Consecvent si asiduu in munca sa, tenace si disciplinat, atent si angrenat la problemele locuitorilor, prin intreaga sa activitate, domnul Gheorghe PANTEA, si-a adus un aport substantial la bunul mers al vietii sociale, educationale si economice in Arieseni.

Din istorie si strabuni, la români exista o maxima, o pardigma plina de esenta si adevar, care in Arieseni se respecta si a devenit realitate:
“OMUL SFINTESTE LOCUL” !
In acest sens domnul Primar Gheorghe PANTEA, este un exemplu ELOCVENT !

Comuna/statiune, unanim apreciata la nivel national si international, detine si ofera toate atuurile si capacitatiile pentru persoanele fizice sau juridice, ce sunt interesate sa investeasca, sa construiasca si sa beneficieze de potentialul mare si deosebit de atractiv si remarcabil pe care-l ofera in mod indubitabil localitatea, locuitorii si o administratie performanta, profesionala si deschisa pentru tot ceea ce poate insemna plus valoare pentru un viitor, mai sigur si mai bun.

Utilitati existente

- Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Alba, 2014-2020” (in curs de finalizare)
- Infiintare sistem de canalizare si statie de epurare in comuna Arieseni, judetul Alba; (in curs de finalizare).

Facilitati oferite posibililor investitori, parteneri, posibili rezidenti, etc.


Potențial turistic deosebit, generat de prezența atracțiilor turistice naturale și antropice din zonă.
Zonă favorabilă practicării sporturilor de iarnă – existența celor 3 pârtii de la Vârtop.

Oportunitati de afaceri: agricultura, piscicultura, turism, agroturism, energie verde, etc.


Pe timp de vara drumetii si vizitare a obiectivelor turistice
Pe timp de iarna practicarea sporturilor de iarna.